De top 10 mooiste huwelijksreis bestemmingen

24 juli 2024

Inspiratie nodig op gebied van huwelijksreis bestemmingen? Dan is het lezen van deze blog zeker de moeite waard. Of je nu zelf gaat trouwen en meer wilt weten over originele huwelijksreis bestemmingen, of een bruidspaar wilt verrassen met een droomreis: wij hebben een top 10 samengesteld met bestemmingen waar wij zeker ‘ja’ tegen zouden zeggen!

Geef het bruidspaar een huwelijksreis cadeau!

Een envelop met een mooi bedrag is natuurlijk altijd een goed huwelijkscadeau. Maar wat als je het bruidspaar nou eens verrast met een huwelijksreis? Dan ben je in ieder geval zeker van een onvergetelijk cadeau. Wij hebben een top 10 samengesteld met populaire huwelijksreis bestemmingen waarvan elk bruidspaar droomt.

Vind je het lastig om zelf een keuze te maken voor het bruidspaar en laat je de bestemming liever aan hen zelf over? Geef dan een huwelijksreis in de vorm van een Hotelgiftcard. Deze veelzijdige hotelbon kan besteed worden bij meer dan 600.000 accommodaties wereldwijd!

De top 10 huwelijksreis bestemmingen

Wat de beste huwelijksreis bestemmingen zijn, hangt uiteraard ook af van het bruidspaar. Maar wat wij zeker weten, is dat je met deze top 10 van huwelijksreis bestemmingen genoeg inspiratie op kan doen!

  • Bali, Indonesië
    Of het bruidspaar nu op zoek is naar avontuur, ontspanning of een spirituele ervaring om de liefde te vieren; Bali is de ideale bestemming. Enkele must-sees zijn Ubud, het spirituele hart van het eiland, de Uluwatu-tempel en Mount Batur, waar je de mooiste zonsopgang beleeft.
     
  • Phuket, Thailand
    Boeddhistische tempels, streetfood, adembenemende uitzichten en dromerige stranden, in Phuket vindt het bruidspaar gegarandeerd een stukje paradijs.
     
  • Mauritius 
    Een ander klein eiland dat als een van de beste huwelijksreis bestemmingen veel te bieden heeft, is Mauritius. Mauritius is een goede mix van verschillende culturen en biedt, naast prachtige stranden en indrukwekkend mooie natuur, ook een geweldige culinaire scene.
     
  • Seychellen
    Deze kleine eilandengroep voor de kust van Oost-Afrika is een van de populairste huwelijksreis bestemmingen. De Seychellen vormen een oase van rust met witte zandstranden en palmbomen.
     
  • Zanzibar, Tanzania
    De "Specerijeneilanden" van Zanzibar zijn misschien geen typische huwelijksreis bestemming, maar ze bieden wel ongerepte stranden en kristalhelder water. Snorkelen bij het koraalrif is hier een absolute must, evenals een bezoek aan Nationaal Park Jozani Chwaka Bay.
     
  • Hawai, VS
    Deze bestemming combineert avontuur met ontspannende stranddagen. Het bruidspaar moet in ieder geval zeker een bezoek brengen aan deze drie eilanden: Oahu, Maui en Big Island.
     
  • Riviera Maya, Mexico
    Riviera Maya is de perfecte bestemming voor een onvergetelijke huwelijksreis: prachtige Caribische stranden, levendige steden vol cultuur, en indrukwekkende Maya-ruïnes. Aan deze kuststrook is er zoveel te doen dat het bruidspaar zich geen moment zal vervelen.
     
  • Aruba
    Vanwege het altijd mooie weer, de prachtige resorts en een strand vol flamingo's, is Aruba de perfecte huwelijksreis bestemming. Dit idyllische eiland in het Zuid-Caribisch gebied biedt meer dan alleen paradijselijke stranden. Zo mogen ook het Nationaal Park Arikok en het Bubali vogelreservaat zeker niet worden vergeten.
     
  • Nieuw Zeeland
    Voor een avontuurlijk ingesteld bruidspaar is een reis naar de andere kant van de wereld een geweldig idee als huwelijksreis. Wandelen door regenwouden, zwemmen in warmwaterbronnen en een helikoptertour maken over de gletsjers. Een huwelijksreis naar Nieuw-Zeeland biedt een perfecte mix van avontuur en romantiek.
     
  • Fiji
    Fiji is een tropisch paradijs dat ook erg ver weg is, maar iets minder avontuurlijk dan sommige andere bestemmingen. Deze eilandengroep bestaat uit 332 eilanden, waarvan veel alleen per watervliegtuig bereikbaar zijn. Exotischer kan het bijna niet!

Vind je het lastig om een keuze te maken uit deze top 10 van huwelijksreis bestemmingen? Laat het bruidspaar dan zelf bepalen wat zij de beste huwelijks bestemmingen vinden en geef Reis Cadeau.

De mooiste huwelijksreis bestemmingen in Europa

Uiteraard hoef je voor een geslaagde huwelijksreis niet altijd naar de andere kant van de wereld te vliegen. Vandaar dat we ook een aantal fantastische huwelijksreis bestemmingen binnen Europa voor je op een rijtje hebben gezet:

  • Sicilië, Italië  
    Sicilië biedt alles voor een onvergetelijke huwelijksreis: heerlijk eten, spectaculaire zonsondergangen, prachtige stranden en duizenden jaren historie. Begin je dag met een verkenning van de Etna, ontspan daarna op het strand en sluit de dag af in een Italiaans restaurant.
     
  • De Cycladen, Griekenland
    De Cycladen in de Egeïsche Zee zijn adembenemend mooi. Vooral Santorini, met zijn witte huizen en blauwe daken, wordt door velen beschouwd als het mooiste eiland. Verken hier de Minoïsche opgravingen, bezoek lokale wijngaarden en geniet van adembenemende zonsondergangen.
     
  • IJsland
    Voor een avontuurlijk ingesteld bruidspaar is IJsland dé bestemming. Ontspan in de warme Blue Lagoon, bewonder het noorderlicht, spot wilde walvissen en maak een roadtrip langs de Golden Circle. En dan ‘s avonds genieten van de IJslandse gastronomie in Reykjavik.
     
  • Lapland
    Houdt het bruidspaar wel van winterse sferen? Overweeg dan Lapland als bestemming. Dit prachtige land biedt allerlei onvergetelijke winteractiviteiten, zoals huskytochten en sneeuwschoenwandelen. Voor ontspanning geniet het bruidspaar van de Finse sauna en van een overnachting in een glazen hut onder het Noorderlicht.
     
  • Kroatië 
    We sluiten dit rijtje van bijzondere huwelijksreis bestemmingen in Europa af met Kroatië. Dit land biedt mooie kustdorpen en een indrukwekkend binnenland, perfect voor een rondreis. Ook het eiland Hvar is geliefd vanwege zijn topstranden, beach clubs en historische centrum, ideaal voor pasgetrouwden. 

Mooie huwelijksreis bestemmingen in september

September is, net na de zomervakantie, een ideale maand om in Europa op huwelijksreis te gaan. Het klimaat is overal nog zeer aangenaam en de toeristen lopen je niet overal voor de voeten. Hierbij geven we je nog een paar mooie huwelijksreis bestemmingen voor september binnen Europa:

  • Spanje
    Vooral de eilanden van Spanje, Ibiza, Mallorca en de Canarische Eilanden, lenen zich perfect voor een fantastische huwelijksreis aan het einde van de zomer.
     
  • Turkije
    In september is het klimaat uiterst aangenaam in Turkije en is het zeer goed vertoeven in de luxe van de Turkse Riviera, of in de badplaatsen Marmaris en Bodrum.
     
  • Griekenland
    Kreta, Santorini, Corfu, of gewoon allemaal! September is dé maand om, zonder te veel toeristen, extra goed te genieten van al het moois dat Griekenland te bieden heeft.