De 5 leukste last minute vakanties in Nederland

10 juli 2024

Ook al zet het zomerse weer in Nederland nog niet echt door, voor velen staat de zomervakantie voor de deur. Heb jij nog geen reisje naar het buitenland geboekt en hoop je op een geslaagde vakantie in eigen land? In deze blog geven wij je dé tips voor bijvoorbeeld een last minute weekend in Nederland.

Dus staat er voor jou deze zomer geen bounty eiland met palmbomen op de planning? Niet getreurd, met een beetje mooi weer vind je last minute in Nederland ook zeker ergens een leuk huisje op een mooie locatie waar het goed vertoeven is!

De top 5 leukste last minute bestemmingen in Nederland

Uiteraard kent ons kleine landje veel mooie plekken. Vijf bestemmingen selecteren voor een last minute vakantie in Nederland is dus nog niet zo makkelijk. Toch zijn we erin geslaagd! Of je nu houdt van de rustige natuur of van de gezellige steden, deze top 5 bevat het allemaal!

  1. Nationaal Park Veluwezoom in de provincie Gelderland is en blijft wat ons betreft een van de mooiste plekken in Nederland. Wil je last minute op vakantie in Nederland en vind je het lastig een keuze te maken? De Veluwe, met haar prachtige bossen, bloeiende heide en zandverstuivingen, stelt nooit teleur. Iemand verrassen met zo’n heerlijk last minute weekendje in Nederland? Ga dan voor de Weekendweg.nl Cadeau Card.
     
  2. Scheveningen Strand is absoluut een plek waar je meteen in de vakantiestemming bent. De boulevard, de restaurants, de pier en het uitgestrekte strand vormen een ideaal decor voor een super last minute tripje in Nederland. Wil je jezelf of iemand anders trakteren op een weekendje Scheveningen? Boek dan een nachtje in het Fletcher Hotel of schenk iemand een Fletcher Hotels Cadeaukaart. Dit goede en betaalbare hotel ligt namelijk op loopafstand van het strand.
     
  3. Texel is zonder twijfel het meest veelzijdige waddeneiland voor een last minute vakantie in Nederland. Je kan hier genieten van de natuur, zonnen op het strand of feesten in de gezellige kroegjes. Of je nu wil kamperen, wil verblijven in een knus huisje of in een luxe hotel, op Texel is het allemaal mogelijk. Via de website van bijvoorbeeld Hotelgiftcard kies je gemakkelijk dé ideale accommodatie voor jou. Een Hotelgiftcard vormt ook een zeer geslaagd geschenk voor iedere gelegenheid.
     
  4. Giethoorn in Overijssel moet je uiteraard gezien hebben. Je bent hier, al varende over de kleine riviertjes, gelijk in de vakantiesferen. Boek via bungalows.nl een schattig huisje gelegen aan het water, inclusief sloep, en jouw last minute vakantie in Nederland kan beginnen. Iemand zo’n vakantie cadeau doen kan natuurlijk ook, met de Bungalows.nl Cadeau Card.
     
  5. Amsterdam mag in deze top 5 uiteraard niet ontbreken. Ons land kent natuurlijk veel mooie steden, maar Amsterdam is op alle fronten uniek. Wil jij verzekerd zijn van een super geslaagde last minute citytrip in Nederland? Ga dan voor deze stad, vol met historie, vermaak en culinaire verrassingen. Naast de vele hotels vind je hier op elke hoek ook de beste airbnb's. Met de Airbnb Cadeaubon schenk je iemand een overnachting in hartje Amsterdam.

Leer Nederland eens écht kennen!

Wat zo’n last minute Nederland vakantie je ook biedt, is de kans om ons mooie land eens echt te leren kennen. Er zijn vast plekken die je altijd al eens wilde ontdekken, of waar je graag nog eens naar teruggaat. Waar je ook besluit naar toe te gaan, last minute een goed hotel boeken is overal mogelijk in Nederland.

Tips voor het kiezen van een last-minute vakantie

Begin je steeds meer te voelen voor zo’n last minute weekend weg in Nederland? Hierbij nog wat tips voor het kiezen van de perfecte last minute vakantie in Nederland:

  • Kies een plek waar jij het ultieme vakantiegevoel krijgt. Strand, natuur, cultuur; Nederland heeft het allemaal in huis.
  • Zoek vervolgens jouw ideale accommodatie uit op deze locatie. Of je nu graag verblijft in een hotel of last minute ergens in Nederland een huisje boekt, een goede verblijfplaats is uiteraard essentieel voor een geslaagde vakantie.
  • We hebben er helaas geen controle over, maar mooi weer doet wonderen voor elke vakantie. Wil je last minute op vakantie in Nederland? Wacht dan, als je de mogelijkheid hebt, het juiste moment af en sla dan toe!